Search Site
WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk
  • Gratisverzending > € 50,-
   daaronder slechts € 5,95
  • Vóór 15.00 uur besteld
   = morgen in huis * 
  • Achteraf betalen
   Kopen zonder risico
  • Retour aanmelden binnen 14 dagen na ontvangst  *
  • Geen e-mail?. Check de SPAM-filter.

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Waarom een spotting scope ?

Voor specifieke situaties waarin U voor een langere periode objecten op grote afstand wilt volgen, zoals bij vliegtuig spotten, is een verrekijker vaak niet toereikend. Een spotting scope biedt uitkomst. Spotting scopes hebben een relatief grote objectieflenzen, variërend van 40 – 100mm, voor een scherp en helder beeld. Daarbij is het mogelijk om het apparaat op een statief te plaatsen, zodat U lang en comfortabel op een plaats kunt observeren. U vindt in het assortiment van VerrekijkerGigant ook de topmerken Kowa, Konus en Vortex. De nieuwste generatie Spotting scopes zijn ook geschikt voor digiscoping.

Eigenschappen

Spottingscopes zijn verkrijgbaar in uiteenlopende kwaliteiten en de daarbij behorende prijsklassen. De juiste keuze is afhankelijk van het doeleinde dat u voor ogen heeft en natuurlijk uw budget. Denkt u de scope door weer en wind te gaan gebruiken, dan is een waterdichte behuizing een belangrijke voorwaarde. Het type lens, de gebruikte prisma coating, de zoomcapaciteiten de scherptediepte bepalen de gedetailleerdheid van het beeld. spottingscopes zijn verkrijgbaar met een rechtlopend of in een 45 graden hoek geplaatst oogstuk. Dit laatste kan handig zijn voor specifieke doeleinden, zoals vogels spotten in de lucht.

Digiscoping

Het digitaal fotograferen met behulp van een spottingscope wordt ook wel digiscoping genoemd. Ideaal als u tijdens het vogels spotten ook graag foto’s wilt maken van de bijzondere exemplaren in hun eigen leefomgeving. U verbindt uw spiegelreflex of compact camera eenvoudig via een speciale adapter of bevestigingsring. Met de modellen van Konus worden deze standaard meegeleverd. Vortex biedt de mogelijkheid om uw spiegelreflex camera met lens in zijn geheel te bevestigen. Ook andere merken zoals Kowa en Outdoor Club hebben hiervoor een oplossing. 

Waarom liever een spottingscope?

In vergelijking met een telescooop is een spotting scope lichter, wendbaarder en bij gebruik minder afhankelijk van allerlei coördinaten. Ideaal voor het combineren van hemellichamen waarnemen en vliegtuig spotten. Objecten op lange afstand zijn door een hogere vergrotingsfactor gedetailleerde te zien dan bij een verrekijker en comfortabeler te gebruiken bij lange observatietijd.

Meer Informatie? lees: Hoe kiest u een spotting scope ?