Telescoop voor kinderenEen telescoop geeft een blik op andere werelden en als je geluk hebt kun je zelfs het maanmannetje zien zwaaien. Met behulp van een telescoop breng je de maan, sterren en planeten dichtbij. Een boeiende ervaring voor kinderen van alle leeftijden. 


Kinder telescoop basisprincipes

Kies je een kinder sterrenkijker, dan zijn er enkele belangrijke overwegingen. Met de basisprincipes van sterrenkunde dien je rekening te houden als je een telescoop voor kinderen koopt:

- Diafragma is het meest belangrijke kenmerk van de telescoop. Diafragma regelt de hoeveelheid licht en bepaalt de hoeveelheid licht die de telescoop opvangt. Hoe groter het diafragma hoe helderdere en scherpere beelden je krijgt. Maar hoe groter deze opening, hoe groter de telescoop wordt. Een evenwicht hierin vinden is belangrijk.

- Reflector of refractor: reflector telescopen bestaan alleen om de hemel te bekijken terwijl je met een refractor telescoop zowel land als in de ruimte kunt kijken. Dat maakt refractor telescopen zo geweldig voor kinderen omdat die ook vaak genieten van het bekijken van verre objecten op aarde.

- De vergroting wordt bepaald door het oculair van de telescoop, de ooglens. Hoge vergroting is belangrijk, maar de waarde hangt af van het diafragma. Een oculair met hoge vergroting zal bijvoorbeeld weinig effect hebben bij een lage diafragma telescoop.

- Vele telescopen worden verkocht met accessoires zoals een statief, draagtas, en astronomie software. Dat maakt je begin investering een stuk lager.

Kies uw beginners telescoop

Bij het kiezen van de beste telescoop voor beginners moet je niet alleen aan de bovenstaande aspecten denken. Een beginners telescoop moet gemakkelijk en eenvoudig te gebruiken zijn. Een te ingewikkelde telescoop maakt het kijken gewoon niet zo leuk. Compacte formaat is belangrijk want een klein kind is niet van plan om te genieten van het gebruik van een enorme telescoop. Ook duurzaamheid is een noodzaak voor een telescoop kind. Veel kleine en kwetsbare stukken kunnen verdwalen of breken. Gelukkig zijn er tal van telescopen perfect als telescoop voor kinderen.
 
 
 
 
 
 

Ideaal voor het beginnend ‘telescoop kind’ is de Byomic Junior Lenzentelescoop 60/700. De telescoop is eenvoudig mee te nemen in de bijgeleverde transportkoffer en daardoor slim op te bergen. Deze Byomic heeft zeer goede eigenschappen om de maan te kunnen observeren. Ook andere hemellichamen zijn met de Junior Lenzentelescoop waar te nemen. Je krijgt zelfs meerdere oculairen bij aankoop om de juiste vergroting te behalen.
Meer informatie over deze telescoop voor beginners: Byomic Junior Lenzentelescoop 60/700
 
 
 
 
 
 
 

De 76/350 Compact is de ideale telescoop voor kinderen. Hij is zeer eenvoudige in de bediening en in staat veel licht van de hemellichamen te verzamelen. Je koopt hem kant-en-klaar gemonteerd en hij wordt standaard geleverd met uitgebreide accessoires evenals een klein boek met een inleiding in de sterrenhemel en zelfs planetariumsoftware. De spiegel met diameter van 76 mm geeft deze sterrenkijker kinderen de mogelijkheid om vele planeten en sterren te vinden. Meer informatie over deze Ideale kinder telescoop: National Geographic 76/350
 
 
 
 

Samen met de Bresser Junior Lenzentelescoop 60/700 het heelal ontdekken. Deze Bresser heeft een brandpuntsafstand van 700 mm waardoor objecten zoals de maan en de Melkweg te zien zijn. In de gebruiksvriendelijke koffer worden oculairs met een vergroting van 4, 12,5 en 20 mm meegeleverd om nog meer details waar te nemen. De ligging van verschillende hemellichamen leer je snel met meegeleverde software.
 
 

Bresser Junior Spiegeltelescoop 76/700 AZ
 
 
 
 

Speciaal ontworpen telescoop voor kinderen om kennis te maken met astronomie. Deze reflector telescoop heeft een spiegel met diameter van 76mm. Met deze Bresser kun je dus planeten en sterren zien en met de stellarium software weet je ze te vinden. De bijgeleverde maanfilter maakt het mogelijk de maan te onderzoeken ook wanneer de maan wordt verlicht door de zon.Meer informatie: Bresser Junior Spiegeltelescoop 76/700 AZ
 
 
 
 
 
De National Geographic 114/900 AZ is een ideale telescoop voor beginners. Bresser en National Geographic maakte deze zeer gebruiksvriendelijke spiegeltelescoop samen. De 11/900 laat grote planeten zien en ook allerlei lichtsterke deep-sky objecten. Deze krachtige telescoop kan net iets meer voor een beginner die snel het heelal wil ontdekken met de bijgeleverd software.
 
Bezoek de Categorie: Kinder telescopen