Waarom een verrekijker bij het vissen?

De meeste vissers nemen een verrekijker mee naar de waterkant, maar er zijn ook nog veel vissers die de gehele omgeving met hun blote oog bestuderen. Toch is dit niet zo handig. Ten eerste is een verrekijker handig als u niet alleen uw directe omgeving in de gaten wil houden bij het vissen, maar liever wat verder weg wil kunnen kijken. Gebruikt u bijvoorbeeld een lange hengel bij het vissen? Dan is een verrekijker zeker handig. Hoe langer de hengel, des te lastiger het is om de omgeving van uw hengel goed in de gaten te houden met het blote oog. Een verrekijker voor vissers biedt hier de oplossing.

Daarnaast ontlast een verrekijker uw ogen tijdens het vissen. Als u de hele dag naar het water aan het turen bent, gaat u steeds meer dingen missen. Door een verrekijker te gebruiken bij het vissen, worden uw ogen minder moe van al dat getuur en kunt u uw omgeving veel beter in de gaten houden. Zeker als u vaak langere tijd aan het water zit, is een verrekijker onmisbaar.


Een geschikte verrekijker kopen

Er zijn enkele dingen waar u op moet letten bij het kopen van een verrekijker voor vissers. Ten eerste is het belangrijk een verrekijker met de juiste vergrotingsfactor te kopen. De vergrotingsfactor van een verrekijker geeft aan in hoeverre het beeld dat u met uw blote oog kunt zien, vergroot wordt. Een verrekijker met de vergrotingsfactor 10, vergroot het beeld van uw blote oog bijvoorbeeld 10 keer. Bepaal voor uzelf welke vergrotingsfactor u nodig heeft. Houd er wel rekening mee dat een verrekijker met een hoge vergrotingsfactor een kleiner beeld heeft en bovendien meer trilt.

Daarnaast is het belangrijk dat uw verrekijker waterdicht is. Als u de verrekijker onverhoopt in het water laat vallen, wilt u natuurlijk niet dat u de kijker weg kunt gooien. Sommige verrekijkers zijn spatwaterdicht. Andere verrekijkers zijn volledig waterdicht en overleven ook een val in het water tijdens het vissen. U kunt het beste een verrekijker kopen die volledig waterdicht is.

Tot slot raden wij u aan een verrekijker te kopen die gevuld is met gas. Een verrekijker met gas kan zich namelijk niet vullen met water. Dit betekent dat de verrekijker niet kan beslaan van binnenuit. Een must tijdens het vissen!


De beste verrekijkers voor vissers

Om het u wat gemakkelijker te maken de beste watersport verrekijker te kopen, hebben wij de categorie watersport verrekijkers toegevoegd aan onze online shop. Alle verrekijkers die u in deze categorie vindt, zijn geschikt voor de watersport. Shopt u in deze categorie, dan doet u dus nooit een verkeerde aankoop.