Begin met het schoonmaken van de behuizing van het instrument, de oogschelpen, enz. en verwijder zoveel mogelijk stof en vuil. U kunt dit doen met een vochtig doekje of een zachte, bevochtigde doek. Gebruik dan binoocare lens voor de lenzen en binoocare rubber voor het lichaam.

Hoe verwijder je vocht op een verrekijker?

Met een microvezel die we hebben voor de brilglazen en zodra er een beetje vocht is hop een kleine veeg die twee seconden duurt! (Extern vocht). Inwendig beslag betekent dat de verrekijker niet waterdicht is.

Waterdichte kijkers:

Een rubberen coating garandeert geen waterdichtheid, maar biedt een goede bescherming tegen schokken en botsingen. Waterdicht betekent dat het bestand is tegen zoet water. Ook geen marine verrekijkers, die bestand zijn tegen zoutcorrosie. De fabrikant heeft de verrekijker ontworpen met afdichtingen die voorkomen dat stof en vocht binnendringen. De lucht in de verrekijker wordt vervangen door stikstof (middenklasse) of argon (zeer hoge klasse). Dit zorgt voor een nog helderder beeld. Het gas kan er niet uit, dus kan er niets in.

Hoe droog je een verrekijker?

Als uw verrekijker nat wordt, kunt u hem drogen met een zachte microfiber om het water te verwijderen. Laat ze vervolgens drogen bij kamertemperatuur. Stel ze niet bloot aan direct zonlicht! Dit kan ongewenste condensatie veroorzaken. (Voor verrekijkers die niet waterdicht zijn).