De Byomic SkyDiver 102/640 is uitgerust met een Dobsonmontering waardoor de telescoop eenvoudig azimutaal (horizontaal en verticaal) te bewegen is. Doordat de Dobson telescoop alleen maar op een vlakke ondergrond geplaatst hoeft te worden heeft u niet veel ruimte nodig en kunt u direct beginnen met observeren. De Dobsonmontering zorgt er ook voor dat de telescoop snel opgeborgen kan worden en weinig ruimte inneemt. Bij de Byomic SkyDiver 102/640 is in de montering een handvat gemaakt, waardoor de telescoop eenvoudig te dragen en verplaatsen is.

Toepassing Byomic Dobson Telescoop SkyDiver 102/640

De Byomic Dobson Telescoop SkyDiver 102/640 is een krachtige en eenvoudige telescoop. Zodra de telescoop op een vlakke ondergrond geplaatst wordt is het gebruiksklaar. Door de Dobsonmontering kan de telescoop eenvoudig links- en rechtsom bewegen alsook naar boven en beneden. Wanneer de juiste positie bereikt is kan dit vastgezet worden met de handige vergrendelknoppen.

Met behulp van de Red Dot zoeker kan de telescoop eenvoudig op een hemellichaam gericht worden. Wanneer er door de Red Dot gekeken wordt en u beweegt de telescoop zo dat het rode puntje zichtbaar op een hemellichaam staat, zal u dit ook zien wanneer u door het oculair kijkt. Er worden twee oculairs meegeleverd, één met een brandpuntafstand van 20 mm en één met 6 mm waarmee vergrotingen behaald kunnen worden van respectievelijk 32x en 117x. Wanneer er gebruik gemaakt wordt van de meegeleverde Barlowlens kunnen er zelfs vergrotingen behaald worden tot maar liefst 351x.

Het is aan te raden om met een kleine vergroting te starten en dit uit te breiden. Wanneer er gelijk begonnen wordt met een grote vergroting (6 mm oculair) zullen de resultaten meestal niet bevredigend zijn. 

Wanneer een oculair gebruikt wordt met een groot brandpunt en dus weinig vergroting, dan zal het oog meer licht opvangen waardoor dit een duidelijker beeld oplevert dan wanneer een grote vergroting wordt gebruikt met een kleiner brandpunt.

Levering:

  • 1x Byomic Dobson telescoop 102/640
  • 1x Dobsonmontering
  • 1x Red Dot zoeker
  • 1x 6mm oculair Ø31,8 mm
  • 1x 20 mm oculair Ø31,8 mm
  • 1x Barlowlens met 3x vergroting
  • 1x Handleiding

Meer informatie of de Byomic SkyDiver 102/640 kopen, klik hier.

BYOMIC DOBSON TELESCOOP SKYDIVER 102/640

BYOMIC DOBSON TELESCOOP SKYDIVER 102/640

BYOMIC DOBSON TELESCOOP SKYDIVER 102/640