Nachtkijkers

Een nachtkijker is een instrument waarmee het mogelijk is om ’s nachts op grote afstand te kunnen zien. De kijkers van SiOnyx zijn zogenaamd monoculair, wat betekent dat het mogelijk is om er met één oog doorheen te kijken. Alle camera’s in de serie hebben ondersteuning voor Wifi-connectie tot afstanden van maximaal 15 meter. Daardoor is het beeld gemakkelijk af te lezen via een smartphone of tablet.

SiOnyx Aurorora Standard

De SiOnyx Aurora Standard is de originele nachtkijker van SiOnyx. Deze kan gebruikt worden voor airsoft, de jacht, beveiliging en navigatie. De nachtkijker kan in de hand worden gebruikt of vastgemaakt aan een helm. De beelden kunnen net als andere modellen meteen worden gestreamd naar een smartphone of tablet. Dit model is bedoeld voor veeleisende gebruikers. Het is eenvoudig om te wisselen tussen nachtzicht en eigenzicht. Eventueel kan dit model ook toegepast worden op een wapen.

Zelfs bij zeer weinig licht is het mogelijk ver te zien met levendige kleuren. Het nachtzicht is namelijk full-color en de nachtkijker is voorzien van restlichtversterking. In principe kunnen we deze standaard nachtkijker zien als de opvolger van Aurora Black. De fabrikant heeft namelijk veel extra handige mogelijkheden toegevoegd, zoals een GPS en kompas.

Deze nachtkijker is niet alleen ’s nachts zeer handig, ook overdag en bij schemering is het mogelijk ver te kijken in volledige kleuren. Wie liever monochrome kleuren heeft, kan dit instellen. De projectie vindt plaats op een full-color OLED display voor diepe zwartwaarden. De weergave is zeer natuurlijk. ’s Nachts veranderd het nachtzicht compleet in vergelijking met andere nachtkijkers, waarbij het nachtzicht vaak alleen maar marinegroen of zwart/wit is. De camera valt niet op en is niet voorzien van een IR-straal. Op die manier valt het niet op dat u de nachtkijker gebruikt.

Dit model heeft nog andere voordelen. Bijvoorbeeld voor fotografie of videografie. Zo is het mogelijk zelf een sluitertijd te bepalen tot wel 1/8000s. Daarnaast is het mogelijk om video’s op te nemen tot wel 60 frames per seconde. Kies voor HDR, zelfontspannende, time-lapse, panorama of burstmodus. Het is geen probleem als u in het moment de nachtkijker niet helemaal recht houdt. De Electronic Image Stabilization compenseert trillen. Eventueel is het mogelijk de opnames op te slaan op een microSD kaart.

SiOnyx Aurora Pro

De SiOnyx Aurora Pro is de beste nachtkijker voor full-color nachtzicht. Deze is vooral bedoeld voor professioneel gebruik of als u veel eisen stelt aan een nachtkijker. Deze nachtkijker kan in verschillende situaties worden ingezet: beveiliging, reddingsoperaties of surveillance. Maar ook voor minder uitgebreide situaties zoals ’s nachts in het bos lopen is deze nachtkijker zeer geschikt.

Dit model is dan ook de high-end nachtkijker van de serie. Zelfs bij zeer weinig restlicht is het mogelijk om in kleuren en optimale helderheid te kunnen zien. Dit model heeft een gezichtsveld van 44 graden en is voorzien van een premium optiek. De camera kan ook onder extreme omstandigheden goed presteren en is daarmee en goede keus voor wie aan de Aurora Standard te weinig heeft.

De Aurora Pro heeft een objectief dat drie keer zoveel licht doorlaat en een interne CMOS-sensor met een zeer hoge lichtopbrengst. Daardoor is de kijkafstand aanzienlijk verbeterd. De omgeving is duidelijk af te lezen op het full-color OLED-display, die eventueel ook in monochroom kan worden afgesteld. De camera heeft een optische 0.5x vergroting. De field of view wordt daarmee maximaal 44 graden. Aan de hand van digitale zoom kunnen objecten tot drie keer dichterbij worden gehaald.

Met dit model kunnen opnames en video’s worden gemaakt in verschillende modi: HDR, loop-modus, time-lapse, panorama en burstmodus. De video’s en foto’s worden automatisch opgeslagen op de meegeleverde 32GB micro-SD kaart.

De Aurora Pro is op verschillende manieren inzetbaar. Denk bijvoorbeeld als kijker voor één oog, het op afstand aansturen of handsfree gebruiken middels een goggle kit. Deze nachtkijker kan ook overdacht en in schemering worden gebruikt. Dankzij de IP67-certificering kan dit model ook in slechte weersomstandigheden gebruikt worden en kan hij wel tegen een stootje. Daarmee is het model ideaal voor gebruik onder extreme omstandigheden.

SiOnyx Aurora Pro Explorer Kit

Het laatste model is de SiOnyx Aurora Pro Explorer Kit. Deze is bedoeld voor professionele gebruikers die het beste uit full-color nachtzicht willen halen. Dit model is bedoeld voor veeleisende avonturiers die de nachtkijker in extreme omstandigheden willen gebruiken. Denk aan: surveillance, beveiliging of politie en defensie.

Dit model heeft een flink aantal must-have accessoires voor het zwaardere werk. Denk bijvoorbeeld aan een 940nm infraroodstraler voor een betere helderheid en grotere kijkafstand. De nachtkijker maakt het mogelijk te zien van 400nm tot wel 1100nm aan infraroodgolflengte.

Deze nachtkijker is de meest professionele variant op de markt. Dit model laat drie keer zoveel licht door en heeft een interne CMOS-sensor met hogere lichtopbrengst. Zo is het mogelijk ook in het donker toch in kleur te kunnen zien middels een full-color OLED display. Dit model kan eventueel ook monochroom worden afgesteld. Verder is er ondersteuning voor een optische vergroting van 0.5x. Dankzij de digitale zoom kunnen objecten tot 3x worden vergroot.

Daarnaast wordt er een 32GB microSD-kaart bijgeleverd, om foto’s en video’s te maken in verschillende modi zoals HDR, loop-modus, time-lapse, panorama en burst. Dit model is multifuctioneel inzetbaar. Denk bijvoorbeeld voor het gebruik van één oog, op afstand aansturen of handsfree gebruiken middels een goggle set. Dit model kan zowel overdag als ‘nachts worden gebruikt en kan wel tegen een stootje dankzij de IP67-certificering.

Wat dit model zo uitgebreid maakt, is de Explorer Kit accessoires. Denk bijvoorbeeld aan de 940nm infraroodstraler. Zo kan de kijkafstand vergroot worden. De infraroodstraler kan bevestigd worden aan een Weaver/Picatinny-aansluiting op bijvoorbeeld een helm. De IR-illuminator is handmatig in- en uit te schakelen. Er worden nog een aantal andere accessoires meegeleverd waardoor u meteen aan de slag kunt. Denk aan een 32 GB microSD-kaart, twee accu’s met lader, montage en een batterij voor de IR-illuminator. Deze accessoires zijn mee te nemen in de waterdichte transportkoffer. Eventueel kan met een rail-montage de kijker op een wapen worden gemonteerd. Dat is ideaal voor toepassingen zoals surveillance, beveiliging en werk bij de politie, defensie of marine.