vergrootglas Een loep helpt bij het vergroot waarnemen van het object dat u achter het glas houdt. Dit instrument is zeker niet alleen voor oude mensen met verslechterd zicht. Er zijn allerlei soorten vergrootglazen en loepen op de markt die handig zijn bij bepaalde activiteiten.

Afgestemd op doeleinde


Kies het juiste vergrootglas voor het beoogde doeleinde. Wilt u details van postzegels, foto’s of insecten waarnemen? Wilt u beter zicht hebben tijdens het borduren of knutselen? Of wilt u uw kind graag de wonderen wereld van de insecten laten zien? Misschien wilt u de echtheid schatten van diamanten of edelstenen? Een vergrootglas kan verder ook gebruikt worden bij het lezen van een boek. Voor ieder doeleinde gelden andere loepaspecten.

Vergroting


Een vergrootglas heeft een bolle lens met een bepaalde vergrotingsfactor. Hoe hoger de vergroting, des te groter het object wordt waargenomen. 


Met of zonder lamp


Een vergrootglas met lamp is handig voor lezen, borduren of knutselen bij weinig licht. Ook komen kleuren en bepaalde details beter tot hun recht.

Bezoek de categorie: loepen & vergrootglazen