Search Site
WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk
  • Gratisverzending > € 50,-
   daaronder slechts € 5,95
  • Vóór 15.00 uur besteld
   = morgen in huis * 
  • Achteraf betalen
   Kopen zonder risico
  • Retour aanmelden binnen 14 dagen na ontvangst  *
  • Geen e-mail?. Check de SPAM-filter.

 •  

  Vóór 15:00 besteld, morgen in huis * Afwijkende levertijden  

  Snelle verzending - Eenvoudig retourneren

Afststandsmeters 

Naast een goede waarneming met de verrekijker is het soms ook handig om de exacte afstand tot het object te weten. Bij de jacht of tijdens een sportevenement bijvoorbeeld. Sommige verrekijkers zijn uitgerust met een ingebouwde afstandmeter, maar in de praktijk lijken losse lasergestuurde afstandsmeters gebruiksvriendelijker. Kijk en vergelijk bij VerrekijkerGigant de verschillende modellen.

De eigenschappen

De meeste afstandsmeters zijn uitgevoerd met lasertechnologie. Dit garandeert tot op 1m nauwkeurigheid. Een lasergestuurde afstandsmeter heeft daarnaast als voordeel compact en licht van gewicht te zijn. Topmerken, zoals Konus, bieden een detectiebereik tot 1000m, waarbij soms ook een booghoekberekening getoond kan worden. De waarden leest u eenvoudig af op het LCD-scherm of via LED-aanduiding. Optische eigenschappen als de lensdiameter, het prisma en het soort coating bepalen de kwaliteit van de waarneming.

Ingebouwde snelheidsmeter

Voor het spotten van bijvoorbeeld auto’s of atleten is een afstandmeter met ingebouwde snelheidsmeter een interessante optie. Dit geeft naast een accurate afstand ook de snelheid weer, waarmee het object zich voortbeweegt.